Bagage op motorreizen

Hoe neem ik toch al die spullen mee op de motorvakantie? Voor een weekend trip is het allemaal nog te behappen. Maar wat als je met ons mee gaat op de geweldige hotel rondreis door de Alpen & Dolomieten? Een motorreis waar je lange afstanden overbrugt en in meerdere hotels verblijft. Met een tasje in de topkoffer ga je het niet redden maar wat dan? En vergeet ook niet dat uw motorvering veelal anders afgesteld dient te worden. De geometrie van de motor wordt namelijk aardig beïnvloedt door al dat extra gewicht. Niet alle motoren zijn van elektronische vering voorzien. U zult in dat geval dan ook zelf de motor moeten afstellen. We zullen een aantal van onze tips opnoemen. We beginnen van voor naar achter:

Tanktas
Erg makkelijk om te hebben voor wat kleingeld, je zonnebril, een mondkapje, wat desinfectiegel, powerbank en dergelijk klein spul wat handig is om onderweg vaak te pakken.

Bagagerol
De bagagerol is een briljante uitvoering. Een tas, in verschillende groten, waar je een heleboel in kwijt kunt. En het is nog waterdicht ook! Wij hebben zelf de 60 liter variant. Dan wordt hij niet te zwaar en te breed namelijk en kan hij gewoon op het zadel gebonden worden met bijvoorbeeld een spin, spanbanden of speciale straps!

Koffersysteem
Een koffersysteem is geweldig. Je kan er een hoop in kwijt en het kan op slot! toch wel zo veilig voor de waardevollere spullen. Een let op is wel dat niet elk koffersysteem gegarandeerd waterdicht is. Waar je ook rekening mee zult moeten houden is dat de motor in sommige gevallen een stuk breder zal worden. Voor de Nederlanders is de file wel bekend. Naast dat ridjen we ook op zeer smalle bergwegen. Brede zijkoffers zullen je profiel minder smal maken en dat is iets waar je rekening mee zult moeten houden in de bergen.