rijvaardigheidstraining luxemburg
motorrijschool transfer

WaAROM deze rijvaardigheidstraining?

Je bent toe aan de volgende stap na het behalen van je motorrijbewijs! TRIP Motorreizen gaat samen met Motorrijschool Transfer naar Luxemburg. We gaan trainen om veilig te kunnen rijden in bergachtig gebied en gaan werken aan onze bochtentechniek. Het mooie hiervan is dat je allround een betere motorrijder zult worden en dat je er ook wat in Nederland aan hebt!

training

We gaan aan de slag met onze eigen vaardigheden op de motor. Bewust en veilig rijden in bergachtig gebied staat centraal. Je zult mooie oefeningen gaan doen en schitterende routes door Luxemburg en het moezelgebied in Duitsland gaan rijden. Onderweg krijg je feedback en zul je merken dat alles steeds beter gaat!

Hotel

We verblijven deze dagen in een prachtig drie sterren hotel in Vianden. Na een dag intensief training en het geleerde direct in de praktijk te brengen kunt u heerlijk ontspannen in het zwembad van het hotel! Naast leren gaat het natuurlijk ook om genieten!

Moeilijkheidsgraad

Deze training is geschikt voor iedereen met een motor en een motorrijbewijs! We gaan in kleine groepjes werken aan onze rijvaardigheid. De nadruk ligt niet op snelheid. Het gaat om het rijden van mooie lijnen, het leren nemen van bochten in bergachtig gebied, bewustwording en risicoperceptie. De vaardigheden die je aan gaat leren heb je ook wat aan tijdens je ritjes in Nederland. Je zult allround een betere motorrijder worden!

389
VOLGEBOEKT

donderdag 30 juni 2022 - zondag 03 juli 2022

Beschrijving bergtraining

U verblijft in een drie sterren hotel in de prachtige historische stad Vianden in Luxemburg. Het hotel beschikt over een uitstekend restaurant, een gezellige brasserie met terras, een ruime overdekte en afgesloten parkeergarage. Het zwembad van het naastgelegen hotel staat tot onze beschikking.

Zo dichtbij en toch zo anders! Luxemburg ligt slechts op enkele uren rijden. U kunt zelfstandig rechtstreeks rijden naar het hotel. Dit ligt op ongeveer 3,5 tot 4 uur rijden van Luxemburg over de snelweg. 

Je hebt je motorrijbewijs en bent toe aan de volgende stap. Je wilt allround een betere motorrijder worden en je zekerder voelen tijdens het rijden. Dat is waar deze rijvaardigheidstraining om draait. 

Tijdens de training gaan we werken aan de volgende onderwerpen:

  • Voertuigbeheersing
  • Veilige positie op de weg
  • Stuurtechniek
  • Remtechniek
  • Bochten rijden volgens het principe van de 4 K’s (kijken, klaar zijn, kantelen, kracht opbouwen)
  • Risicomijdend rijgedrag
  • Risicoperceptie

Op donderdag verwachten we je rond 14:00 uur in het hotel in Luxemburg. Daar maken we kennis met elkaar waarna we tweemaal een korte kennismakingsrit zullen doen van ongeveer een half uur. Dit om het niveau van de groep te bepalen en direct tips en tricks toe te gaan passen. Na deze kennismakingsrit krijg je een korte interactieve presentatie onder het genot van een welverdiend drankje. 

Op vrijdag gaan we in de ochtenduren aan de slag met voertuigbeheersing. We hebben allemaal het examen bij het CBR gedaan maar heb je de oefeningen daarna ook met je eigen motor geoefend? We gaan aan de slag met diverse oefeningen en gaan tips & tricks toepassen om deze oefeningen makkelijker te maken. De oefeningen die we gaan oefenen zijn direct toe te passen in onze daarop volgende ritten. Na het blok voertuigbeheersing gaan we lekker toeren door Luxemburg. Onderweg stoppen we diverse malen voor feedback momenten en uitleg. De lunch genieten we op een van onze prachtige stops aan een schitterend riviertje!

Zaterdag duiken we het moezelgebied in en rijden we richting Piesport in Duitsland. Je zult direct merken dat de wegen, de natuur en de bebouwing hier anders is. We gaan heerlijk touren. Koffie drinken wij bij een bij ons bekende lokale bakker. De lunch genieten we op een werkelijk waar prachtige locatie met een fantastisch uitzicht over de moezel en Piesport! Het is een lange dag vol motorrijden. Onderweg zullen we vaak stoppen voor feedback momenten, fotomomenten, uitleg en demonstraties! 

In de avonduren gaan we gezellig tafelen, een drankje doen en napraten over de dag. Gezelligheid staat natuurlijk centraal! We kunnen beloven dat we lekker gaan lachen met zijn allen! 

Luxemburg staat bekend om zijn prachtige natuur, zijn glooiende landschap en schitterende en goed onderhouden wegen. De bergenwegen in Luxemburg zijn mooi, uitdagend maar niet extreem. Een perfecte leerschool voor het leren rijden in de bergen. Uiteraard zijn de benzineprijzen in Luxemburg zeer gunstig! En dat op maar een aantal uur sturen van Nederland. Ideel voor een uitgebreide training rijden in de bergen!

Voor deze bergtraining is het een vereiste dat de motor van de deelnemer in een goed onderhouden technische staat verkeerd. Tevens is een vereiste voor het volgen van de training dat de deelnemer op de motor gekleed is in correcte motorkleding. Hieronder verstaan wij een goed motorpak, motorhandschoenen, motorlaarzen/schoenen en een goedgekeurde motorhelm die voorzien is van het vereiste keurmerk. 

Just ride that bike!