De bergpassen van noord Italië
'livigno'

De bergpassen van noord Italië

Wat een prachtig gebied is dit! Noord Italie staat om het adembenemende landschap. Mooie groene natuur, schitterende bergpartijen en prachtige wegen. Het is hier motorrijden pur sang. U verblijft in Livigno. Slechts toegankelijk via een bergpas en omringd door bergen. Vanuit uw verblijf kunt u de mooiste passen rijden in Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Wist u dat Livigno belastingvrij is? Naast mooi rijden dus ook goedkoop tanken en cadeautjes kopen 😉

Parkeren

De motoren kunnen geparkeerd worden in de afgesloten garage van het hotel. In deze parkeergarage is ook een uitgebreide sleutelwerkplaats. U kunt hier in geval van nood kosteloos gebruik van maken, inclusief materialen.

Hotel

U verblijft in een werkelijk prachtig ecologisch B&B. Dit B&B beschikt over een luxe welness met sauna, Turks stoombad en jacuzzi. De jacuzzi is buiten met indrukwekkend uitzicht op de bergen rondom Livigno. Uw verblijf is op basis van half pension. Uw avondeten zult u nuttigen in een typisch Italiaans restaurant in de directe nabijheid van het B&B. De kamers zijn zeer luxe en ruim. U slaapt op goede bedden en de badkamer heeft een geweldige stortdouche. Ook is er een TV en koffiezetapparaat op de kamer aanwezig.

Moeilijkheidsgraad

Beginnende en gevorderde rijders.


839

6 NACHTEN / 7 DAGEN

Reisbeschrijving

U verblijft in een prachtig ecologisch Bed & Breakfast in Livigno op basis van half pension. Het is een werkelijk genot om in deze B&B te mogen verblijven. De lokale eigenaresse en bediening zullen u laten kennis maken met de ware Italiaanse gastvrijheid! De kamers zijn zeer luxe te noemen en hebben prachtig uitzicht over de bergen rondom Livigno. Het ontbijt zal dagelijks vers voor u klaargemaakt worden met lokale ingrediënten.

Nadat u terug komt van dag prachtig motorrijden kunt u heerlijk gebruik maken van de sauna, het Turks stoombad en/ of de jacuzzi. De jacuzzi staat in de tuin met prachtig uitzicht over de bergen. Wat is dit genieten!  

Uw avondeten kunt u nuttigen in een typisch Italiaans restaurant in de directe nabijheid van de B&B. De Italiaanse lokale gerechten zijn stuk voor stuk om te smullen en de Italiaanse bediening is zoals het hoort, spot on! Onze aanrader: vergeet ook zeker niet de huisgemaakte Limoncello te proberen. Een genot! U rekent hier alleen de drank af.

De motor kan gestald worden in de ondergrondse verwarmde en afgesloten parkeergarage. In deze parkeergarage is tevens een sleutelplaats met materiaal. In geval van nood of onvoorziene materiaalpech kunt u hier kosteloos gebruik van maken. Inclusief gebruik van materiaal. Hier is ook een droogruimte aanwezig voor eventuele natte kleding.

Het gebruik van wifi is tijdens uw verblijf inclusief. Heeft u tijdens uw verblijf behoefte aan het draaien van een wasje? Ook dit zal de eigenaresse graag voor u doen! 

U heeft de mogelijkheid om tegen meerprijs een hotel te boeken op de heen- en terugreis. U kunt dit aangeven tijdens uw boeking bij overige bijzonderheden / wensen.

Het dorpje Livigno ligt in een prachtige vallei in het Noorderlijkste puntje van Italië ver weg van het drukke stadsleven en verstopt in de bergen. De omgeving kenmerkt zich door een heerlijk zomers klimaat (23-26 graden) en prachtige wegen. Livigno is trouwens belastingvrij! Dat is dus goedkoop tanken en shop till you drop! Motorreizen zijn leuk maar kunnen ook vermoeiend zijn! In het luxe verblijf kunt u heerlijk ontspannen in de welness!

Dag route 1: Rondje Gaviapass. (230km/5uur20min) De route vertrekt in zuidelijke richting naar Zwitserland. Via prachtige weggetjes kan je genieten van de omgeving waarin je rijdt. Via Passo della Foppa rij je richting Ponte do Legno waarvandaan je de Gaviapass gaat beklimmen. Via Bormio rij je weer terug richting Livigno en het hotel.

Dag route 2: Rondje Splugenpass & Albulapass. (301km/5uur30min) De route gaat weer richting Zwitserland, echter bij de grens gaat de route de ander kant op. Met een mooie weg langs de Silsersee kom je bij de Malojapass. Al snel volgt de Splugenpass. Dat is pas genieten. Wat een weg! Via prachtige doogaande wegen die naast de hoofdweg ligt kom je weer op de mooiste plekjes. Via de Albulapass rij je weer richting Livigno.

Dagroute 3: Rondje Samnaum. (208km/4uur). Deze route is korter omdat je dan de gelegenheid hebt om wat te shoppen in Samnaum en Livignoi bij terug komst. De route vertrekt in  Noordelijke richting. Je rijdt langs livigno en de tunnels langs het Lago di Livigno richtinhg de Munt-la-Schera Tunnel. (Let op Tol). De weg naar is smal en heeft verschillende tunnels die te smal zijn om elkaar te passeren. Met de motor weinig problemen hiermee. Je komt uiteindelijk aan in Samnaum. De route vervolgt weer richting Livigno via de Reschenpass de Ofenpass en de Munt-la-Schere tunnel. Zoals gezegd is er ruimte om Livigno te verkennen.

Dag route 4: Rondje Stevio. (273km/5uur20min). Hier ga je geen genoeg van krijgen. Je rijdt de Stelvio vanaf beiden zijdes omhoog. Maar na de eerste beklimming volgt de route de Umbrailpass en via de Ofenpass rij je een mooi rondje en via de Reschenpass gaat de route richting de Stelvio. De afdaling is weer richting Bormio en richting Livigno.

Dag route 5: Rondje Julier en Fluelapass. (294km/5uur10min) De route vertrekt weer richting Zwitserland en al snel rij je over de Fluelapass. De route gaat door Zwitserland en Via de Wolgangpass gaat de route over naar de Julierpass. De route gaat vervolgens weer terug naar Livigno.

Just ride that bike!

Stelvio
Timmelsjoch passo del rombo suzuki dl650s vstrom
Edelweisspitze
Grossglockner
bmw r1200gs adventure
Fluelapass
Passo dello Stelvio