Groepsreis Livigno italie
'genieten in luxe'

Livigno?

Livigno is een belastingparadijs in Italië. Zodra we het dal van Livigno binnen rijden ontvouwt zich een waar spektakel. Prachtige wegen, schitterende huizen en wat een natuur! Bij het binnenrijden van het dal komen we gelijk een tankstation tegen en wat een genot, tanken voor nog geen euro per liter! Omdat Livigno grotendeels vrijgesteld is van belasting zijn met name benzine en luxe goederen zeer goedkoop. Naast de prachtige routes die we gaan rijden, de vele bergpassen die we gaan beslechten is winkelen dus ook zeer aan te raden!

Parkeren

De motoren kunnen geparkeerd worden in de zeer luxe en afgesloten garage van het hotel. Ook beschikt de parkeergarage over een breed uitgeruste werkplaats waar wij kosteloos gebruik van mogen maken!

Hotel

We verblijven in een prachtig B&B ecohotel. De motoren kunnen gestald worden in de luxe afsluitbare parkeergarage (met werkplaats). De kamers in het hotel zijn zeer luxe. Het hotel heeft de beschikking over een door u gratis te gebruiken sauna, Turks stoombad en buiten whirlpool met zicht op de bergen! Het hotel wordt gerund door een typisch Italiaans gastvrij gezin met oog voor service! Werkelijk genieten!

Moeilijkheid

De reis naar Livigno is geschikt voor de rijder die niet bang is om kilometers te maken! Enige ervaring in de bergen is zeker aan te raden. De routes die we gaan rijden zijn uitdagend maar zeker niet extreem! Het gaat om genieten. Genieten van de routes, de wegen, de natuur maar ook zeer zeker van het typisch Italiaanse Livigno. Heerlijk rijden, heerlijk ontspannen en heerlijk eten!

€ 799,-

19 juni 2022 - 25 juni 2022

Reisbeschrijving

U verblijft in een prachtig ecologisch B&B in Livigno. De kamer zijn luxe en ruim ingericht. De bedden zijn heerlijk groot en staan eventueel los van elkaar. Het ontbijt wordt vers voor u klaar gemaakt. U kunt gratis gebruik maken van de sauna/Turks stoombad/Jacuzzi en de relaxruimte. U motor staat geparkeerd in de inpandige garage waarbij ook een kleine werkplaats aanwezig is. Het diner volgt in een restaurant op ongeveer 100 meter van het hotel. Dit is een typisch Italiaans restaurant waar men uw smaak weet te prikkelen. Alles is top geregeld van aankomst tot vertrek. Want tijdens deze luxe vakantie mag het u nergens aan ontbreken. Zo kunt u volledig genieten van het motorreizen!

Vanaf Utrecht is de afstand 980km tot aan het Hotel. U rijdt dan voornamelijk snelwegen. U heeft de mogelijkheid om tegen meerprijs een hotel te boeken op de heen- en terugreis. U kunt dit aangeven tijdens uw boeking bij overige bijzonderheden / wensen. U verblijft dan in een hotel in het Zwarte Woud.  De route op dag 1 is dan ongeveer 600km (Met delen Snelweg en tussendoorwegen). Dag 2 (420km) is voornamelijk binnendoor met enkele stukken snelweg.

Het dorpje Livigno ligt in een prachtige vallei in het Noorderlijkste puntje van Italië ver weg van het drukke stadsleven en verstopt in de bergen. De omgeving kenmerkt zich door een heerlijk zomers klimaat (23-26 graden) en prachtige wegen. Livigno is trouwens belastingvrij! Dat is dus goedkoop tanken en shop till you drop! Met de routes is rekening gehouden dat er ook geshopt kan worden. Op 1 dag is de route korter en stoppen we in het centrum om daar ook te kunnen genieten van het belastingvrije staatje.

Dag route 1: Rondje Gaviapass. (230km/5uur20min) De route vertrekt in zuidelijke richting naar Zwitserland. Via prachtige weggetjes kan je genieten van de omgeving waarin je rijdt. Via Passo della Foppa rij je richting Ponte do Legno waarvandaan je de Gaviapass gaat beklimmen. Via Bormio rij je weer terug richting Livigno en het hotel.

Dag route 2: Rondje Splugenpass. (301km/5uur30min) De route gaat weer richting Zwitserland, echter bij de grens gaat de route de ander kant op. Met een mooie weg langs de Silsersee kom je bij de Malojapass. Al snel volgt de Splugenpass. Dat is pas genieten. Wat een weg! Via prachtige doogaande wegen die naast de hoofdweg ligt kom je weer op de mooiste plekjes. Via Davos volgt de Fluelapass waarna de route weer richting Livigno gaat.

Dagroute 3: Rondje Samnaum. (208km/4uur). Deze route is korter omdat je dan de gelegenheid hebt om wat te shoppen in Samnaum en Livigno bij terugkomst. De route vertrekt in  Noordelijke richting. Je rijdt langs Livigno en de tunnels langs het Lago di Livigno richting de Munt-la-Schera Tunnel. De weg naar is smal en heeft verschillende tunnels die te smal zijn om elkaar te passeren. Met de motor weinig problemen hiermee. Je komt uiteindelijk aan in Samnaum. De route vervolgt weer richting Livigno via de Reschenpass de Ofenpass en de Munt-la-Schere tunnel. Zoals gezegd is er ruimte om Livigno te verkennen.

Dag route 4: Rondje Stelvio. (273km/5uur20min). Hier ga je geen genoeg van krijgen. Je rijdt de Stelvio vanaf beiden zijdes omhoog. Maar na de eerste beklimming volgt de route de Umbrailpass en via de Ofenpass rij je een mooi rondje en via de Reschenpass gaat de route richting de Stelvio. De afdaling is weer richting Bormio en richting Livigno.

Dag route 5: Rondje Albulapass. (294km/5uur10min) De route vertrekt weer richting Zwitserland en al snel rij je over de Julierpass. De route gaat door Zwitserland en via de Wolfangpass gaat de route over naar de Albulapass. Wat is dit een genot om te rijden door die prachtige treinbogen. De route gaat vervolgens weer terug naar Livigno.

 

Just ride that bike!

Stelvio
motorreizen
Passo dello Stelvio
Passo di Gavia
Julierpass
BMW r1200rt

De begeleiders van deze motorreis

Robert Vroon

Eigenaar & reisbegeleider 

Sinds 1995 rijd ik dagelijks rond op een motor en sinds 2013 organiseer ik motorritten. Van dagritten met tourclubs, meerdaagse ritten met vrienden en collega’s tot hele vakanties! Het is altijd mijn hobby geweest en nu kan ik het professioneel doen. Hoe leuk is dat?! Ik doe dit naast mijn werk als senior tactische opsporing bij de politie-eenheid Rotterdam.

 

John Wetsteijn

Reisbegeleider

Motorrijden is genieten! Lekker bochtjes rijden en tijdens de avonduren lachen met elkaar en nagenieten van de dag. Na een aantal vakantietrips werd ik gevraagd om te helpen met begeleiden. Uiteraard doe ik dat graag! 

Zelf rijd ik rond op een BMW R1250GS Adventure 40 years edition!