Groepsreis Livigno
'genieten in luxe'

WAAROM LIVIGNO?

Livigno is een belastingparadijs in Italië. Zodra we het dal van Livigno binnen rijden ontvouwt zich een waar spektakel. Prachtige wegen, schitterende huizen en wat een natuur! Bij het binnenrijden van het dal komen we gelijk een tankstation tegen en wat een genot, tanken voor nog geen euro per liter! Omdat Livigno grotendeels vrijgesteld is van belasting zijn met name benzine en luxe goederen zeer goedkoop. Naast de prachtige routes die we gaan rijden, de vele bergpassen die we gaan beslechten is winkelen dus ook zeer aan te raden!

Parkeren

De motoren kunnen geparkeerd worden in de zeer luxe en afgesloten garage van het hotel. Ook beschikt de parkeergarage over een breed uitgeruste werkplaats waar wij kosteloos gebruik van mogen maken!

Hotel

We verblijven in een prachtig B&B ecothotel. De motoren kunnen gestald worden in de luxe afsluitbare parkeergarage (met werkplaats). De kamers in het hotel zijn zeer luxe. Het hotel heeft de beschikking over een door u gratis te gebruiken sauna, Turks stoombad en buiten whirlpool met zicht op de bergen! Het hotel wordt gerund door een typisch Italiaans gastvrij gezin met oog voor service! Werkelijk genieten!

Moeilijkheidsgraad

De reis naar Livigno is geschikt voor de rijder die niet bang is om kilometers te maken! Enige ervaring in de bergen is zeker aan te raden. De routes die we gaan rijden zijn uitdagend maar zeker niet extreem! Het gaat om genieten. Genieten van de routes, de wegen, de natuur maar ook zeer zeker van het typisch Italiaanse Livigno. Heerlijk rijden, heerlijk ontspannen en heerlijk eten!

Boek NU !

€ 779

5 september 2021 - 11 september 2021

Reisbeschrijving

We verblijven in een prachtig b&b ecohotel in Livigno. De motoren kunnen gestald worden in de luxe afsluitbare parkeergarage. De parkeergarage is zeer netjes en heeft de beschikking over een uitgebreide werkplaats waarvan wij gebruik mogen maken. In de garage staan ook nog fietsen die wij gratis mogen gebruiken om eventueel in de avonduren het stadje willen ontdekken of lekker willen winkelen. Het openbaar vervoer in Livigno is eveneens gratis. De kamers in het hotel zijn zeer luxe. Alle materialen die gebruikt zijn in het hotel zijn ecologisch verantwoord. Het hotel heeft de beschikking over een door u gratis te gebruiken sauna, Turks stoombad en buiten whirlpool met zicht op de bergen! Het hotel wordt gerund door een typisch Italiaans gastvrij gezin met oog voor service! Werkelijk genieten! Elke ochtend staat er een zeer, zeer uitgebreid ontbijt voor u klaar bestaande uit heerlijke traditionele Italiaanse gerechten en ingrediënten. Het hotel wordt gerund door een zeer gastvrij Italiaans gezin met oog voor gastvrijheid. Het verblijf zal voelen als een warm deken!

De afstand tot Livigno vanaf Utrecht is 1000 kilometer. Voor zowel de heen- als terugreis kunt u desgewenst bij ons een overnachting boeken om uw reis op te breken. Uiteraard is dit verblijf eveneens in een goed hotel met minimaal drie sterren. Zoals u van ons gewend bent! De routes krijgt u van te voren op gpx bestand van ons toegezonden. De routes zullen vergezeld worden door een tot in de puntjes uitgewerkt roadbook! 

Livigno is een gemeente in de Italiaanse provincie Sondrio. Van oorsprong is het een skigebied. Dit betekent uiteraard dat Livigno omring is door bergen, prachtige natuur en bochtige wegen! Livigno is een belastingparadijs in Italie. De benzineprijzen zijn dan ook extreem laag en luxe producten zeer goedkoep. Zo kost een liter euro 95 nog geen euro per liter! Livigno wordt ook wel ‘klein Tibet’ genoemd. In de winter kan het er wel -27 worden en in de zomer is het een heerlijk 23-25 graden. In september zullen de temperaturen tussen de 15 en 20 graden liggen. De routes die we gaan rijden zullen ons over vele prachtige bergpassen gaan brengen waar het als motorrijder een genot is om te rijden. De Italiaanse wegen staan bekend om het uitdagende asfalt en de ontelbare bochten! Wat is dit als motorrijder genieten. De routes zullen een zadeltijd van rond de 5 uur hebben. Inclusief pauzes en fotomomenten betekend dit dat we ongeveer 7 uur per dag onderweg zullen zijn.

Just ride that bike!

Passo di Gavia
Passo dello Stelvio
Passo di Gavia
Honda pan european
Julierpass
Ducati Multistrada 1260
BMW r1200GS Adventure