hotel rondreis
alpen & dolomieten

waarom deze rondreis?

Ga met ons mee op deze prachtige motorreis door Zwitserland, Italië en Oostenrijk! Trek zelfstandig of groepsgewijs van hotel tot hotel en geniet van de bochten onderweg. Van de ene bergpas rijdt u zo de andere bergpas in! De Stelvio, Grossglockner, Gaviapas, Albulapas en nog veel meer! Mocht er onverhoopt weer een pandemie uitbreken en er in reis beperkende maatregelen gelden? Dan krijgt u van ons gegarandeerd het volledig betaalde bedrag terug! Zo blijft het leuk voor iedereen!

Natuur

De natuur onderweg is prachtig. Schitterende vergezichten over dalen, bergmeren en gletsjers! Onderaan de bergen kunt u zomaar in hele aangename temperaturen rijden om vervolgens boven op de berg sneeuw te treffen! Naast de vele prachtige bekende bergpassen komen wij echter ook over vele 'vergeten wegen'. Wegen met een prachtige ligging, omringd oor schitterende natuur en vergezichten om van te genieten!

Hotel

U trekt van hotel naar hotel. Het ene moment verblijft u in een luxe hotel met zwembad, het andere moment verblijft u in een prachtig authentiek familiehotel. Zodra we wegrijden gaan we over schitterende binnendoorweggetjes en over prachtige bergpassen naar het volgende hotel. Het is genieten!

Bij nagenoeg alle hotels kunnen de motoren geparkeerd worden in een (overdekte) parkeergarage.

Moeilijkheidsgraad

Dit is motorrijden pur sang. U zult vroeg in de ochtend op de motor stappen en er pas aan het einde van de middag weer afstappen. Onderweg is er ruimte zat om te pauzeren, een kop koffie te drinken, foto's te maken en te genieten. Het zijn lange dagen met veel bochten en dwars door de bergen!

Bent u in staat om lange dagen op de motor te maken? Geniet u van veel kilometers door de bergen? Dan is deze rit uitermate geschikt voor u!

2023 editie
VOLGEBOEKT

03 juni 2023 - 11 juni 2023

Reisbeschrijving

Voor het rijden van deze motorreis is ervaring in de bergen vereist. Deze reis is geschikt voor motoren van het type allroad/ crossover/ tour/ sporttour. Motoren van het type chopper/ naked zijn niet aan te raden. Dit ligt aan de zitpositie, de mogelijkheid om dag in dag uit hele dagen te rijden, de tankinhoud en bagagemogelijkheden.  We gaan lange dagen maken met ruim 6 uur zadeltijd per dag.  Inclusief pauzes betekent dit dat je hele dagen onderweg bent. De momenten dat je onderweg bent heb je je bagage bij je. De wegen die we gaan berijden zijn wisselend van goede kwaliteit, tot mindere kwaliteit met echt Italiaans asfalt. We gaan zeer veel haarspeldbochten rijden. Rondom het Gardameer zullen de haarspeldbochten extreem kort zijn met een zeer sterke stijging/ daling.  Ook rijden we over vergeten wegen. Kronkelwegen door de bergen waar nagenoeg niemand komt, de wegen ruig zijn en de natuur onverschillig is. Het rijden van choppers of racers is hierbij ten zeerste af te raden door de beperkingen die deze machines met zich meebrengen.

Ben je ervaren in de bergen? Daag jij jezelf graag uit? Wil jij net even meer doen dan die standaard bergpassen rijden? Schrikt een hele dag in het zadel je niet af en wil je graag nog leren? Bezig zijn met je kijk gedrag, het rijden van lijnen, het bepalen van de juiste apex in de bergen, inhalen en het rijden van haarspeldbochten op uitdagend asfalt met grote daling en stijging? Dan is dit jouw reis! 

Trek van hotel naar hotel. Vroeg op het zadel en voor het diner er pas af. De ene keer verblijf je in een luxe hotel met zwembad en de andere keer verblijf je in een prachtig authentiek familiehotel! Wij hebben in Livigno een prachtig B&B geregeld waar we 2 nachten blijven. Die dag rijden we dan ook zonder bagage. Zo kunnen we maximaal genieten van o.a. de Stelviopass.

Dag 1: Je verblijft op een prachtige locatie op 867 meter hoogte. Tijdens het diner kijk je uit over de Alpen van Oostenrijk, Liechtenstein en Zwitserland. Je motor staat direct voor de deur. Dit is geen probleem. Want na 9 haarspeldbochten is dit het einde van de weg naar boven.

Dag 2: Na een prachtige rit eindig je in het Zillertal. Je verblijft in een prachtig hotel en kan je eventueel nog even zwemmen in een natuurmeertje. In het restaurant word het diner opgediend.

Dag 3: Na “maar” 220km gereden te hebben kan je nagenieten van de prachtige Grossglockner. Je overnacht in een authentiek Oostenrijks Hotel aan de voet van deze berg, in het dorpje Mörtsach. Je motor staat overdekt langs de, na 19.00 uur afgesloten weg. Je geniet hier van de heerlijke Oostenrijkse keuken.

Dag 4: Na je rit dwars door de Dolomieten kom je in dit prachtige Familie hotel aan. Het Hotel ligt midden in het dorpje Fiera di Primiero. Je motor stal je in de garage en kunt genieten van een heerlijk 3 gangen diner in stijl.

Dag 5: Wat een indrukken heb je gehad van deze rit. Uiteraard moet je dit met een duik in het zwembad verwerken. Je overnacht in het plaatsje Tignale en je motor staat onder het hotel. Dineren doen wij in een restaurant om de hoek van het hotel bij de lokale Italiaan.

Dag 6: Dag Gardameer en hallo Livigno. De rit brengt je naar een prachtig B&B in het belastingvrije staatje. Je parkeert je motor in de garage en je kan zelf nog even genieten van een Turks Stoombad, Sauna of Jacuzzi. Dineren doen we bij een geweldig restaurant op 100meter afstand.

Dag 7: Na een bagage loze dag kom je weer terug in het B&B in Livigno. Dineren doen we bij één van de beste Pizzabakkers in het dorpje.

Dag 8: Je tuigt de motor weer op en we rijden nog even via Zwitserland en Liechtenstein richting Oostenrijk. We komen weer aan bij ons hotel in Viktorsberg. Dineren we nog gezellig samen en genieten we van de laatste blikken van de Alpen.

Dag 9: Aan al het mooie komt een einde. De reis naar huis staat op de planning. Na het ontbijt gaat de reis op eigen gelegenheid naar huis.

De heenreis bestaat uit flinke ritten met veel snelweg. U kunt eventueel bij ons een extra hotel overnachting boeken in Duitsland. U kunt dit aangeven tijdens uw boeking bij overige bijzonderheden / wensen.

De terugreis kan direct vanaf Viktorsberg gereden worden. Uiteraard kunnen wij voor u een extra overnachting onderweg regelen. Wij bieden ook meerdere terug routes aan. Wilt u toeristisch terug rijden dan gaat de route verder over de B500 dwars door het Zwarte woud. prachtig rijden en zonder dat je het beseft rij je flinke kilometers weg. 

Bij een extra overnachting verblijf je midden in het zwarte Woud. En wij hebben gemerkt dat donker daar ook echt donker is. (Een extra overnachting is via ons extra bij te boeken voor 129,- per persoon per overnachting, incl. routes)

Voor elke dag hebben wij prachtige routes gemaakt. De ene bergpas na de andere bergpas zullen aan bod komen! Schitterende wegen, prachtig asfalt (en ook Italiaans asfalt), fantastische vergezichten en prachtige natuur! U zult de Stelvio, de Grossglockner, de Gaviapas, Passo san Boldo, de Albulapas en nog veel meer bergpassen berijden! Onderschat ook de prachtige binnendoor wegen in Italië niet, wat een schitterend land! Uiteraard rijden we langs het Gardameer en door de beroemde Brasaschlucht. De reis is exclusief het vignet voor Oostenrijk en eventueel de betaalde bergpassen zoals Grossglockner en Zillertaler Hochalpstrasse.  U kunt er uiteraard voor kiezen de routes zelfstandig te rijden of bij ons aan te sluiten en groepsgewijs de routes te rijden! In de avond zitten we sowieso weer gezellig bij elkaar voor een hapje en een drankje en zal de route voor de dag erna besproken worden.

Voor de dagen 2 t/m 8 zijn de afstanden tussen de 240 en 340 km per dag. Voor deze dagen houden we een zadeltijd tussen de 5,5 en 6,5 uur aan. Als de route langer is zal bij het vertrek hier rekening mee gehouden worden, zodat we een half uurtje eerder vertrekken.  

Voor alle dagen geldt dat u met de groep en reisbegeleiders kunt reizen of zelfstandig. U bent vrij om uw eigen keuze te maken. Uit ervaring is ons gebleken dat de meeste reizigers kiezen voor het gezamenlijk reizen. Bij bergpassen kan een ieder op zijn eigen tempo van de pas genieten. We zien elkaar zowel boven als beneden weer om de rit verder gezamenlijk te voeren. Mocht u individueel willen rijden dan ontmoeten we elkaar weer in het volgende hotel. 

Dag 1: Je kan dit in 2 dagen doen. Maar deze rit staat in het teken van “Je vakantie begint bij je voordeur”. Vroeg er vandoor. De planning is dat je rond 17.30 uur in het hotel aankomt en je direct kan genieten van het Oostenrijkse landschap. Jij rijd voornamelijk snelweg, ongeveer 670km vanaf Venlo. In het hotel geniet je van een heerlijk diner. 

Dag 2: Je start al gelijk met de Furkajoch. En bij de lunch heb je al 4 passen bereden. Je sluit af met de Khütaisattel. Je vervolgt via een stuk Oostenrijkse snelweg naar het Zillertal en vind je hotel in Fugen. Daar kan je genieten van een heerlijk zwembad in het hotel. Het diner wordt geserveerd in het hotel.

Dag 3: De eerste grote bergpas staat op het programma. Deze moet je gereden hebben. Via het Zillertal, en Gerlos, rij je naar de Grossglockner. Hier kan je genieten van vele uitzichten op de hoogste berg van Oostenrijk. We gaan ruim genieten van deze pas en zullen alle hoekjes bezichtigen. Voor zowel het Zillertal, Gerlos en de Grossglockner moet tol betaald worden (5,-/6,-/27,-). Deze tol is het echter dubbel en dwars waard. De natuur is prachtig, de wegen zijn goed onderhouden en het is echt genieten als motorrijder. Prachtige vergezichten, genieten van je omgeving en strak sturen op het asfalt. Direct na de Grossglockner staat het hotel al. In het hotel is het genieten van de traditionele Oostenrijkse keuken.

Dag 4: Op tijd op het zadel.  Dit is een van de langere ritten. Je rijdt binnen 45 minuten Italië en daarbij ook de Dolomieten binnen.  Na vele mooie passen rijdt je door richting Passo san Boldo. Onderweg heb je al verschillende stukken echt Italiaans asfalt te pakken. Aangekomen in je hotel kan je de motor zelfs nog even afspuiten mocht dit nodig zijn en parkeren in de garage. Na je lekker te hebben opgefrist sluit je aan bij het 3 gangen-diner.

Dag 5: We rijden richting het Gardameer. Via mooie passen kunnen we lekker doorrijden. Uiteindelijk krijg je de beloning. Op een helling met haarspeldbochten van 20% heb je het eerste, werkelijk prachtige uitzicht op het Gardameer. Vanaf dit punt kan eventueel de pont genomen worden (9,-), of we rijden door het altijd drukke Riva Del Garda, Qua tijd maakt dit niet veel uit. Maar de ervaring van het varen is natuurlijk prachtig. Via de BrasaSchlucht rij je naar het hotel en kan je genieten van het zwembad. We gaan lekker uit eten bij een traditioneel Italiaans restaurant, bellissimo!

Dag 6: Deze route heeft 2 grotendeels gelijke wegen. Maar halverwege kan je kiezen om een stuk offroad te rijden. Doe je dit liever niet. Geen probleem, via een andere route komen we elkaar weer tegen. Aan het einde van de dag kom je aan in Livigno. Livigno is een belastingparadijs in Italië en dat betekend dus goedkoop tanken! Eenmaal in je hotel zet je de motor in de garage en geniet jij nog even in de relax ruimtes van de Sauna/Jacuzzi of een Turks stoombad. Dineren doen we in een heerlijk restaurant om de hoek van het B&B.

Dag 7: Je gaat zonder bagage op pad. Je gaat richting Zwitserland en via de Albulapass en de Fluelapass richting de Stelvio. Via de steilste kant rij je naar boven. Daar kan je bekijken wat vaak maar 5 maanden per jaar te zien is. Wat een prachtig uitzicht. En we rijden de Stelvio later op de dag. Dit betekend dat er minder verkeer is die ons hinderen met onze mooie rit naar boven. Vanaf de Stelvio gaat de route richting het hotel. Is er tijd over dan kan de Umbrailpass nog even heen/terug gereden worden. Dit is ongeveer 25 minuten extra.  Het diner word vandaag in een ander restaurant genuttigd. De pizza is daar aan te bevelen!

Dag 8: We gaan terug richting Oostenrijk om de reis te beëindigen in Viktorsberg! We gaan nog even langs wat prachtige bergpassen en genieten voor de laatste dag van die prachtige bochten en dat heerlijke asfalt. We sluiten af met een heerlijk diner en nemen de vakantie nog even door. Uiteraard zullen hierbij de nodige sterke verhalen de révu passeren. Wat hebben we gedaan? hoeveel kilometer hebben we gereden? Hoeveel bergpassen hebben we bedwongen? Hoeveel hebben we geleerd van het rijden in de bergen? Het zal een leuke avond worden! 

Dag 9: We ontbijten samen of je vertrekt heel vroeg. Alles is mogelijk. Maar om nog die laatste keer de bergen te zien tijdens het ontbijt is werkelijk een prachtige afsluiter.

Voor alle dagen geldt: Beleef de routes op je eigen manier. Rij zelf de routes of sluit je aan bij de reisbegeleiders of eventuele andere motorrijders. De reisbegeleiders kennen de routes en de plekjes voor een mooie stop. In de avond zal de route voor de volgende dag doorgenomen worden zodat iedereen op de hoogte is van de komende dag route. Uit ervaring weten wij dat het vooral leuk is om de route als groep te rijden. Komen we bij een bergpas aan? Dan kan iedereen op eigen tempo omhoog en omlaag waarbij we op elkaar wachten op de top en weer beneden! Zo beleef je de groepsreis op zijn best!

Dag 1: Dit kan op eigen gelegenheid of in groepsverband gereden worden. De heenreis bestaat voornamelijk uit snelweg. Want de uitdaging begint bij de voordeur. Na veel snelweg met uitgekiende stops kom je in je hotel aan. Deze ligt aan de voet van de Furkajoch voor een mooi begin de volgende dag.

Dag 2: De eerste bergpassen liggen direct voor de deur. Je start bij de Furkajoch gevolgd door nog 5 andere passen. Uiteraard stoppen we bij Schröcken voor een mooi plaatje! Via de Khutaisattel en een stukje snelweg komen we in het Zillertal aan voor ons 2e hotel.

Dag 3: De dag van de Grossglockner! Via het Zillertal en Gerlos rijden we richting de hoogste berg van Oostenrijk. Met mooie vergezichten langs beiden zijde van het asfalt rijden we naar een leuk familiehotel.

Dag 4: Vandaag op tijd het hotel uitrijden! We rijden richting Italië en dan de Dolomieten binnen. De reis vervolgt via verschillende passen door de Dolomieten naar Passo san Boldo. Het hotel bereiken we door over geheime weggetjes te rijden.

Dag 5: Vanuit Fiera di Primiero vertrekken naar het Gardameer. Via mooie Italiaanse passen krijg je een spannende afdaling met 20% voor de kiezen met uitzicht over het Gardameer. Net voor we het hotel met zwembad bereiken rijden we nog heen (en terug) door de BrasaSchlucht.

Dag 6: Hoewel de route grotendeels hetzelfde is bestaat de keuze om een stuk Off-road of On-Road te rijden. Via mooie spannende routes, waaronder de Gaviapass, komen we aan in Livigno. Daar verblijven we 2 nachten en tanken voor nog geen 1 euro!

Dag 7: Zonder bagage op pad! En dan staat de Stelvio op het programma. We starten vanuit het hotel in de richting van de Albulapass en rijden via de Fluelapass richting de Stelvio. We beklimmen hem via de mooiste zijde en op het rustigste moment van de dag.

Dag 8: Via mooie bergpassen terug naar Viktorsberg om de reis te beëindigen! Wat was het genieten. We nemen de reis door en genienten van elkaars sterke verhalen. De conclusie? Wat hebben we een hoop gereden, wat hebben we een hoop gezien maar wat we telkens maar weer horen: Wat hebben we een hoop geleerd!

Dag 9: Het laatste ontbijt met elkaar. Nog even genieten van de laatste vergezichten over de bergen van Oostenrijk, Lichtenstein en Zwitserland en dan direct door naar huis, of met een tussenstop. Alles is mogelijk.

Just ride that bike!

Stelvio
Stelvio
foto mobiel home
Edelweisspitze
Passo dello Stelvio
Passo Livigno
Timmelsjoch passo del rombo suzuki dl650s vstrom
motor rijden Italie achterland asfalt Suzuki dl650 vstrom
Voralberg
Lago di garda Italië motorrijder
Fluelapass
Grossglockner
Gardameer
Timmelsjoch passo del rombo
bmw r1200gs adventure
Gardameer

De begeleiders van deze motorreis

Rob van Dam

Eigenaar & reisbegeleider reis juni 2022

Ook ik rijd al een tijdje dagelijks rond op een motor. Zowel op een privé als voorheen op een politiemotor. Alleen behoorlijke sneeuwval houdt mij tegen! Na een aantal jaar met vrienden in de Eiffel en Luxemburg ben ik in 2018 met Robert naar Oostenrijk, Zwitserland en Italië geweest. Daar kregen we een mooi idee. Ik doe dit naast mijn werk als wijkagent bij de politie-eenheid Rotterdam Centrum.

Eelco Bogaards

Reisbegeleider reis juni 2022

Ik ging al graag mee op de dagtrips en vakanties van TRIP Motorreizen. Hoe mooi is het dan om deze reizen mee te begeleiden? Motorrijden gaat bij mij om genieten van het rijden, de omgeving en lachen met elkaar. Niets is zo gezellig als met motorrijders onder elkaar zijn! 

Zelf rijd ik rond op een BMW R1200GS Adventure

 

Robert Vroon

Eigenaar & reisbegeleider reis september 2022

Sinds 1995 rijd ik dagelijks rond op een motor en sinds 2013 organiseer ik motorritten. Van dagritten met tourclubs, meerdaagse ritten met vrienden en collega’s tot hele vakanties! Het is altijd mijn hobby geweest en nu kan ik het professioneel doen. Hoe leuk is dat?! Ik doe dit naast mijn werk als senior tactische opsporing bij de politie-eenheid Rotterdam.

 

John Wetsteijn

Reisbegeleider reis september 2022

Motorrijden is genieten! Lekker bochtjes rijden en tijdens de avonduren lachen met elkaar en nagenieten van de dag. Na een aantal vakantietrips werd ik gevraagd om te helpen met begeleiden. Uiteraard doe ik dat graag! 

Zelf rijd ik rond op een BMW R1250GS Adventure 40 years edition!

 

Wat onze klanten zeggen

10 daagse trip Alpen/ Dolomieten gemaakt. Superfijne gasten. Nette hotels. Mooie, gevarieerde ritten. 10 dagen genoten! Absolute aanrader!
Positief: kwaliteit, professionaliteit, responsiviteit, waarde
(Google review)
Frank
10 dagen meegegaan met deze club. Ervaren motorrijders, waar je nog wat van op kan steken, gemoedelijke sfeer, goede en nette hotels en flexibel. Je kan met de groep op stap maar als je in je uppie op pad wil is dat geen probleem. Het belangrijkste is dat je mooiste Alpen passen bezoekt en je blijft verwonderen. Ik heb het erg naar mijn zin gehad!
Positief: kwaliteit
(Google review)
Andre

In september 2020 een 10 daagse rondreis gedaan met Trip Motorreizen door Oostenrijk, Italie en Zwitserland. Met groep van 10 rijders inclusief 2 begeleiders (voorop en achterop) mooie routes gereden en fantastische uitzichten en prima instructies voor onderweg. Luxe hotelfaciliteiten om onderweg weer tot rust te komen. Je kan zowel individueel als met de groep maar je komt elkaar altijd weer tegen, wel erg gezellig. Ik heb een geweldige reis/ belevenis gehad, aanrader dus!
Positief: kwaliteit, professionaliteit, responsiviteit, waarde
(Google review)
Henk

Positief: kwaliteit
(Google review)
Joey