Livigno

WaAROM Livigno?

Wat een prachtig gebied is dit! Slechts toegankelijk via een bergpas en omringd door bergen. Wist u dat Livignio belastingvrij is? Naast mooi rijden dus ook goedkoop tanken en cadeautjes kopen 😉


Parkeren

De motoren kunnen geparkeerd worden in de afgesloten garage van het hotel.

Hotel

U verblijft in een mooi 3 sterren hotel midden in Livigno. Het hotel beschikt over een heerlijk restaurant. U mag tevens gratis gebruik maken van de relax ruimte met sauna! De motor parkeren kan in de verwarmde en afgesloten parkeergarage.

Moeilijkheidsgraad

Beginnende en gevorderde rijders.


€ 599,-

5 NACHTEN / 6 DAGEN

Reisbeschrijving

U verblijft in een prachtig drie sterren hotel op basis van half pension. In het hotel heeft u de beschikking over gratis wifi en kunt u gebruik maken van de sauna. Ook is er een traditioneel Italiaans restaurant waar ze de heerlijkste klassieke Italiaanse gerechten voor u klaar maken!

U heeft de mogelijkheid om tegen meerprijs een hotel te boeken op de heen- en terugreis. U kunt dit aangeven tijdens uw boeking bij overige bijzonderheden / wensen.

Het dorpje Livigno ligt in een prachtige vallei in het Noorderlijkste puntje van Italië ver weg van het drukke stadsleven en verstopt in de bergen. De omgeving kenmerkt zich door een heerlijk zomers klimaat (23-26 graden) en prachtige wegen. Livigno is trouwens belastingvrij! Dat is dus goedkoop tanken en shop till you drop! Naast normale winkels zijn er ook behoorlijk wat motorwinkels! 

Dag route 1: Rondje Gaviapass. (230km/5uur20min) De route vertrekt in zuidelijke richting naar Zwitserland. Via prachtige weggetjes kan je genieten van de omgeving waarin je rijdt. Via Passo della Foppa rij je richting Ponte do Legno waarvandaan je de Gaviapass gaat beklimmen. Via Bormio rij je weer terug richting Livigno en het hotel.

Dag route 2: Rondje Splugenpass. (301km/5uur30min) De route gaat weer richting Zwitserland, echter bij de grens gaat de route de ander kant op. Met een mooie weg langs de Silsersee kom je bij de Malojapass. Al snel volgt de Splugenpass. Dat is pas genieten. Wat een weg! Via prachtige doogaande wegen die naast de hoofdweg ligt kom je weer op de mooiste plekjes. Via Davos volgt de Fluelapass waarna de route weer richting Livigno gaat.

Dag route 3: Rondje Stevio. (273km/5uur20min). Hier ga je geen genoeg van krijgen. Je rijdt de Stelvio vanaf beiden zijdes omhoog. Maar na de eerste beklimming volgt de route de Umbrailpass en via de Ofenpass rij je een mooi rondje en via de Reschenpass gaat de route richting de Stelvio. De afdaling is weer richting Bormio en richting Livigno.

Dag route 4: Rondje Albulapass en Arosa. (293km/5uur10min) De route vertrekt weer richting Zwitserland en al snel rij je over de Julierpass. De route gaat richting de doodlopende weg naar Arosa in Zwitserland. Dus de weg is ook weer terug. Via Lenzerheide gaat de route over op de Albulapass. Wat is dit een genot om te rijden door die prachtige treinbogen. De route gaat vervolgens weer terug naar Livigno.

Dag route 5: 

Dag route 6: 

 

Just ride that bike!

foto mobiel home
Edelweisspitze
Timmelsjoch passo del rombo suzuki dl650s vstrom
motor rijden Italie achterland asfalt Suzuki dl650 vstrom
Fluelapass
Grossglockner
Honda pan european
Gardameer
Passo dello Stelvio
Passo Livigno