de bergpassen van noord Italië

de bergpassen van noord Italië

Wat een prachtig gebied is dit! Slechts toegankelijk via een bergpas en omringd door bergen. Vanuit Livigno de mooiste passen rijden in Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Wist u dat Livignio belastingvrij is? Naast mooi rijden dus ook goedkoop tanken en cadeautjes kopen 😉


Parkeren

De motoren kunnen geparkeerd worden in de afgesloten garage van het hotel.

Hotel

U verblijft in een mooi 3 sterren hotel midden in Livigno op basis van Half Pension. Het hotel beschikt over een heerlijk restaurant. U mag tevens gratis gebruik maken van de relax ruimte met sauna! De motor parkeren kan in de verwarmde en afgesloten parkeergarage.

Moeilijkheidsgraad

Beginnende en gevorderde rijders.


829

6 NACHTEN / 7 DAGEN

Reisbeschrijving

U verblijft in een prachtig drie sterren hotel op basis van half pension. In het hotel heeft u de beschikking over gratis wifi en kunt u gebruik maken van de sauna. Ook is er een traditioneel Italiaans restaurant waar ze de heerlijkste klassieke Italiaanse gerechten voor u klaar maken!

U heeft de mogelijkheid om tegen meerprijs een hotel te boeken op de heen- en terugreis. U kunt dit aangeven tijdens uw boeking bij overige bijzonderheden / wensen.

Het dorpje Livigno ligt in een prachtige vallei in het Noorderlijkste puntje van Italië ver weg van het drukke stadsleven en verstopt in de bergen. De omgeving kenmerkt zich door een heerlijk zomers klimaat (23-26 graden) en prachtige wegen. Livigno is trouwens belastingvrij! Dat is dus goedkoop tanken en shop till you drop! Motorreizen zijn leuk maar kunnen ook vermoeiend zijn! In het luxe verblijf kunt u heerlijk ontspannen in de welness!

Dag route 1: Rondje Gaviapass. (230km/5uur20min) De route vertrekt in zuidelijke richting naar Zwitserland. Via prachtige weggetjes kan je genieten van de omgeving waarin je rijdt. Via Passo della Foppa rij je richting Ponte do Legno waarvandaan je de Gaviapass gaat beklimmen. Via Bormio rij je weer terug richting Livigno en het hotel.

Dag route 2: Rondje Splugenpass. (301km/5uur30min) De route gaat weer richting Zwitserland, echter bij de grens gaat de route de ander kant op. Met een mooie weg langs de Silsersee kom je bij de Malojapass. Al snel volgt de Splugenpass. Dat is pas genieten. Wat een weg! Via prachtige doogaande wegen die naast de hoofdweg ligt kom je weer op de mooiste plekjes. Via Davos volgt de Fluelapass waarna de route weer richting Livigno gaat.

Dagroute 3: Rondje Samnaum. (208km/4uur). Deze route is korter omdat je dan de gelegenheid hebt om wat te shoppen in Samnaum en Livignoi bij terug komst. De route vertrekt in  Noordelijke richting. Je rijdt langs livigno en de tunnels langs het Lago di Livigno richtinhg de Munt-la-Schera Tunnel. (Let op Tol). De weg naar is smal en heeft verschillende tunnels die te smal zijn om elkaar te passeren. Met de motor weinig problemen hiermee. Je komt uiteindelijk aan in Samnaum. De route vervolgt weer richting Livigno via de Reschenpass de Ofenpass en de Munt-la-Schere tunnel. Zoals gezegd is er ruimte om Livigno te verkennen.

Dag route 4: Rondje Stevio. (273km/5uur20min). Hier ga je geen genoeg van krijgen. Je rijdt de Stelvio vanaf beiden zijdes omhoog. Maar na de eerste beklimming volgt de route de Umbrailpass en via de Ofenpass rij je een mooi rondje en via de Reschenpass gaat de route richting de Stelvio. De afdaling is weer richting Bormio en richting Livigno.

Dag route 5: Rondje Albulapass. (294km/5uur10min) De route vertrekt weer richting Zwitserland en al snel rij je over de Julierpass. De route gaat door Zwitserlandd en Via de Wolgangpass gaat de route over naar de Albulapass. Wat is dit een genot om te rijden door die prachtige treinbogen. De route gaat vervolgens weer terug naar Livigno.

 

Just ride that bike!

Stelvio
Timmelsjoch passo del rombo suzuki dl650s vstrom
Edelweisspitze
Grossglockner
bmw r1200gs adventure
Fluelapass
Passo dello Stelvio