Livigno juni 2021

WaAROM Livigno?

Wat een prachtig gebied is dit! Slechts toegankelijk via een bergpas en omringd door bergen. Wist u dat Livignio belastingvrij is? Naast mooi rijden dus ook goedkoop tanken en cadeautjes kopen 😉

Wij hebben uitstekende contacten in Italie. In deze tijden zijn lokale contacten essentieel voor een zorgeloos verblijf. U hoeft zich nergens zorgen over te maken. Wij regelen alles!

Parkeren

De motor parkeren we in de luxe en afgesloten privé garage. Daar is tevens voldoende gereedschap aanwezig om eventueel noodzakelijk sleutelwerk te verrichten.

b&b

We verblijven in een prachtige eco b&b in Livigno. Het b&b beschikt over een prachtige welness waar wij kosteloos gebruik van mogen maken. Eten doen wij in een typisch Italiaans restaurant. Uiteraard is het gehele verblijf conform de in Italië geldende Corona regels.Moeilijkheidsgraad

Beginnende en gevorderde rijders.


vanaf € 725,-

zondag 06 juni 2021 - zaterdag 12 juni 2021

Reisbeschrijving

U verblijft in een prachtig ecologisch B&B in Livigno. De kamer zijn luxe en ruim ingericht. De bedden zijn heerlijk groot en staan eventueel los van elkaar. Het ontbijt wordt vers voor u klaar gemaakt en is zeer uitgebreid. U kunt gratis gebruik maken van de sauna/Turks stoombad/Jacuzzi en de relaxruimte. Uw motor staat geparkeerd in de inpandige garage waarbij ook een kleine en zeer nette werkplaats aanwezig is. Het diner volgt in een restaurant op ongeveer 100 meter van het hotel. Dit is een typisch Italiaans restaurant waar men uw smaak weet te prikkelen. Alles is top geregeld van aankomst tot vertrek. Want tijdens deze luxe vakantie mag het u nergens aan ontbreken. Zo kunt u volledig genieten van het motorrijden!

Het in- en uitchecken in het hotel wordt geregeld door de reisbegeleiding. 

Vanaf Utrecht is de afstand 980km tot aan het Hotel. U rijdt dan voornamelijk snelwegen.  De beide reisbegeleiders rijden deze rit in een keer. Door de ruime ervaring hierin is deze afstand goed te overbruggen. We zullen voldoende pauze/ rustmomenten nemen waardoor lichaam en geest niet overbelast worden! 

U kunt op eigen gelegenheid uw reis opbreken en ergens een overnachting boeken. Door de situatie rondom Corona kunnen wij u, misschien anders dan wat u van ons gewend bent, helaas geen extra overnachting op uw heen en/of terugreis aanbieden. 

Het dorpje Livigno ligt in een prachtige vallei in het Noorderlijkste puntje van Italië ver weg van het drukke stadsleven en verstopt in de bergen. De omgeving kenmerkt zich door een heerlijk zomers klimaat (23-26 graden) en prachtige wegen. Het is adembenemend om na een lange rit het dorpje te zien liggen. Sprookjesachtig. Livigno is trouwens belastingvrij! Dat is dus goedkoop tanken en shop till you drop! Op één dag is de route korter en stoppen we in het centrum om daar ook te kunnen genieten van het belastingvrije staatje en kunt u eventueel shoppen.

In deze tijden gaan wij expres naar dit verblijf in Livigno. Door onze uitstekende contacten met de eigenaren van het b&b zijn wij continu goed op de hoogte zijn van de geldende maatregelen. Het verblijf is dan ook tot in de puntjes verzorgd. Vanuit Livigno liggen prachtige wegen klaar om te gaan motorrijden. Dat gaat genieten worden.

Tijdens deze  reis heeft u volledige reisbegeleiding. De reisbegeleiders rijden voor op uw heen- en terugreis en tijdens de dagroutes. Uiteraard kunt u zelf beslissen of u wilt aanhaken of de routes zelfstandig wilt rijden. Onze ervaring leert dat mensen veelal gezamenlijk in groepsverband rijden. Eenmaal bij een bergpas kan een ieder in zijn eigen tempo omhoog & omlaag rijden. 

Dag route 1: Rondje Gaviapass. (230km/5uur20min) De route vertrekt in zuidelijke richting naar Zwitserland. Via prachtige weggetjes kan je genieten van de omgeving waarin je rijdt. Via Passo della Foppa rij je richting Ponte do Legno waarvandaan je de Gaviapass gaat beklimmen. Via Bormio rij je weer terug richting Livigno en het hotel.

Dag route 2: Rondje Splugenpass. (301km/5uur30min) De route gaat weer richting Zwitserland, echter bij de grens gaat de route de ander kant op. Met een mooie weg langs de Silsersee kom je bij de Malojapass. Al snel volgt de Splugenpass. Dat is pas genieten. Wat een weg! Via prachtige doorgaande wegen die naast de hoofdweg ligt kom je weer op de mooiste plekjes. Via Davos volgt de Fluelapass waarna de route weer richting Livigno gaat.

Dagroute 3: Rondje Samnaum. (208km/4uur). Deze route is korter omdat je dan de gelegenheid hebt om wat te shoppen in Samnaum en Livignio bij terug komst. De route vertrekt in  Noordelijke richting. Je rijdt langs livigno en de tunnels langs het Lago di Livigno richting de Munt-la-Schera Tunnel. (Let op Tol). De weg naar is smal en heeft verschillende tunnels die te smal zijn om elkaar te passeren. Met de motor weinig problemen hiermee. Je komt uiteindelijk aan in Samnaum. De route vervolgt weer richting Livigno via de Reschenpass de Ofenpass en de Munt-la-Schere tunnel. Zoals gezegd is er ruimte om Livigno te verkennen.

Dag route 4: Rondje Stelvio. (273km/5uur20min). Hier ga je geen genoeg van krijgen. Je rijdt de Stelvio vanaf beiden zijdes omhoog. Maar na de eerste beklimming volgt de route de Umbrailpass en via de Ofenpass rij je een mooi rondje en via de Reschenpass gaat de route richting de Stelvio. De afdaling is weer richting Bormio en richting Livigno.

Dag route 5: Rondje Albulapass. (294km/5uur10min) De route vertrekt weer richting Zwitserland en al snel rij je over de Julierpass. De route gaat door Zwitserland en Via de Wolgangpass gaat de route over naar de Albulapass. Wat is dit een genot om te rijden door die prachtige treinbogen. De route gaat vervolgens weer terug naar Livigno.

Just ride that bike!

Edelweisspitze
motor rijden Italie achterland asfalt Suzuki dl650 vstrom
Fluelapass
Honda pan european
bmw r1200gs adventure
Gardameer
Passo dello Stelvio
Passo Livigno