'La dolce vita'
motormeiden vakantie Italië

De motormeiden gaan naar Italië!

Een motorvakantie met al het goede uit Italië? Dat is de Motormeiden ‘La Dolce Vita’ vakantie i.s.m. Trip Motorreizen. Tijdens deze 6-daagse motorvakantie rijden we naar het Italiaanse dorpje Livigno. We verblijven in een luxe B&B hotel voorzien van jacuzzi, rijden de mooiste bergpassen en gaan genieten van al het moois wat Italië te bieden heeft. Je bent verzekerd van een heerlijke motorvakantie met oneindig veel mooie routes, waarbij je ook kunt genieten van de Italiaanse cultuur een natuur.

motormeiden programma!

Dit is voor Motormeiden die houden van het goede leven ‘la Dolce Vita’. En daar dompelen we deze Italiaanse motorvakantie helemaal in onder. De routes zijn zorgvuldig uitgestippeld door Trip-Motorreizen en voorzien van prachtige bergpassen, haarspeldbochten, pittoreske dorpjes, afgewisseld met heerlijke Italiaanse restaurants en uiteraard slaan we een Italiaanse ijssalon niet over!

Hotel

We overnachten in Livigno, in een luxe B&B Eco Hotel voorzien van buiten- jacuzzi, sauna en Turks Stoombad. Het hotel wordt gerund door een typisch Italiaans gastvrij gezin. Met veel zorg en uitstekende service zullen zij Motormeiden voorzien van een heerlijk Italiaans ontbijt en diner, dus dat wordt smullen. Overdag tijdens het rijden zijn er diverse stops, voorzien van een goede lunch en de beste Italiaanse koffie. ‘What else?!’ – aldus George Clooney.

Moeilijkheid

De reis naar Livigno is geschikt voor de Motormeiden die niet bang zijn om kilometers te maken! Enige ervaring in de bergen is zeker aan te raden. De routes die we gaan rijden zijn uitdagend maar zeker niet extreem! Het gaat om genieten. Genieten van de routes, de wegen, de natuur maar ook zeer zeker van het typisch Italiaanse Livigno. Heerlijk rijden, heerlijk ontspannen en heerlijk eten! La Dolce Vita Tip: Een Motormeiden bochten trainingen vooraf is ook zeker handig om te doen. Check www.motormeiden.tv/events

€ 899,-

27 augustus 2023 - 02 september 2023 (06 nachten)

Nog 2 plekken beschikbaar

vol = vol

Reisbeschrijving

U verblijft in een prachtig ecologisch B&B in Livigno. De kamer zijn luxe en ruim ingericht. De bedden zijn heerlijk groot en staan eventueel los van elkaar. Het ontbijt wordt vers voor ons klaar gemaakt. We kunen gratis gebruik maken van de sauna/Turks stoombad/Jacuzzi en de relaxruimte. Onze motoren staan geparkeerd in de inpandige garage waarbij ook een kleine werkplaats aanwezig is. Dineren doen wij in een restaurant op ongeveer 100 meter van het hotel. Dit is een typisch Italiaans restaurant waar wij echte Italiaanse gerechten voorgeschoteld krijgen, en misschien organiseren we wel een leuke pizza avond ‘maak je eigen pizza’ ;). Je bent verzekerd van een prachtig verblijf!

Ga op eigen gelegenheid naar Livigno of samen met Motormeiden. De reis naar Livigno splitsen we op in 2 delen met een extra overnachting in het Zwarte Woud, deze kun je optioneel erbij boeken voor 90,- euro. Deze
extra nacht kan zowel voor de heen- als terugreis bijgeboekt worden.
 
Deel 1:
Motormeiden zal op 26 augustus verzamelen bij TLM-Nijmegen en rijdt via de snelweg naar het Zwarte Woud om daar te overnachten. Indien er ook Belgische Motormeiden zijn, zal er ook een Belgische start worden voorzien.
Deel 2: Vanaf het Zwarte Woud rijden we naar het Livigno.
We overnachten in Livigno, in een luxe B&B Eco Hotel voorzien van buiten jacuzzi, sauna en Turks Stoombad.
Het hotel wordt gerund door een typisch Italiaans gastvrij gezin. Met veel zorg en uitstekende service zullen zij Motormeiden voorzien van een heerlijk Italiaans ontbijt en diner, dus dat wordt smullen. Overdag tijdens het rijden zijn er diverse stops, voorzien van een goede lunch en de beste Italiaanse koffie. ‘What else?!’ –
aldus George Clooney.
 
Livigno
Zodra we het dal van Livigno binnen rijden ontvouwt zich een waar spektakel. Prachtige wegen, schitterende huizen en wat een natuur! Livigno staat bekend om zijn prachtige skigebied, mooie bergpassen en heeft ook groot meer. Tevens is het pittoreske dorp een klein belastingparadijs vanwege het ‘taxfree’ shoppen. Naast de vele bergpassen die we gaan trotseren is winkelen dus ook zeer aan te raden!
 
Extra Motormeiden programma
Tijdens deze vakantie is het motto ‘niets moet’. Het is dus echt vakantie. Tijdens het rijden gaat er bij elk groepje een zeer ervaren reisbegeleider mee die de groep begeleidt, maar het is geen training. Naast de prachtige motorroutes zal er ook een leuk randprogramma voorzien worden met diverse uitstapjes en een avondprogramma. Je kunt dan zelf beslissen of je eens een dagje wil sightseeën/relaxen of lekker gaat motorrijden.

Livigno is een perfecte uitvalslocatie om prachtige bergpassen te gaan rijden. Bergpassen zoals de Fluelapas, Ofenpas, Passo del Mortirolo, Passo di Santa Christina, Passo di Gavia, Passo Focacno, Passo Eira, Forcola di Livigno, Passo del Bernina, Splugenpas, Albulapas, Julierpas, en uiteraad de welbekende Passo della Stelvio en Umbail liggen allemaal binnen ons bereik. Ook plekken zoals Lago di Resia (met de ondergelopen kerktoren en het azuurblauwe water) en het belastingvrije staatje Samnau liggen binnen ons bereik. Al met al gaan we prachtige motorroutes rijden. De grote namen onder de bergpassen zijn natuurlijk schitterend. Wij onderscheiden ons echter in de weg daarnaartoe. We gaan namelijk over zoveel mogelijk prachtige binnendoor wegen, dwars door schitterende Italiaanse natuurgebieden en bezoeken traditionele Italiaanse dorpjes om daar te komen. Het is genieten! 

Om de routes voor een ieder toegankelijk te maken bieden we per dag twee routes aan. Een lange variant met de hele dag bochtjes draaien, en een iets kortere variant waarbij je net wat eerder in het hotel zit. Wel zo lekker als je nog wat wilt ontspannen in de jacuzzi, een wandeling wilt maken in de prachtige bergen of nog even het stadje in wilt om te winkelen. 

Dag route 1: Rondje Gaviapass. (230km/5uur20min) De route vertrekt in zuidelijke richting naar Zwitserland. Via prachtige weggetjes kan je genieten van de omgeving waarin je rijdt. Via Passo della Foppa rij je richting Ponte do Legno waarvandaan je de Gaviapass gaat beklimmen. Via Bormio rij je weer terug richting Livigno en het hotel.

Dag route 2: Rondje Splugenpass. (301km/5uur30min) De route gaat weer richting Zwitserland, echter bij de grens gaat de route de ander kant op. Met een mooie weg langs de Silsersee kom je bij de Malojapass. Al snel volgt de Splugenpass. Dat is pas genieten. Wat een weg! Via prachtige doogaande wegen die naast de hoofdweg ligt kom je weer op de mooiste plekjes. Via Davos volgt de Fluelapass waarna de route weer richting Livigno gaat.

Dagroute 3: Rondje Samnaum. (208km/4uur). Deze route is korter omdat je dan de gelegenheid hebt om wat te shoppen in Samnaum en Livigno bij terugkomst. De route vertrekt in  Noordelijke richting. Je rijdt langs Livigno en de tunnels langs het Lago di Livigno richting de Munt-la-Schera Tunnel. De weg naar is smal en heeft verschillende tunnels die te smal zijn om elkaar te passeren. Met de motor weinig problemen hiermee. Je komt uiteindelijk aan in Samnaum. De route vervolgt weer richting Livigno via de Reschenpass de Ofenpass en de Munt-la-Schere tunnel. Zoals gezegd is er ruimte om Livigno te verkennen.

Dag route 4: Rondje Stelvio. (273km/5uur20min). Hier ga je geen genoeg van krijgen. Je rijdt de Stelvio vanaf beiden zijdes omhoog. Maar na de eerste beklimming volgt de route de Umbrailpass en via de Ofenpass rij je een mooi rondje en via de Reschenpass gaat de route richting de Stelvio. De afdaling is weer richting Bormio en richting Livigno.

Dag route 5: Rondje Albulapass. (294km/5uur10min) De route vertrekt weer richting Zwitserland en al snel rij je over de Julierpass. De route gaat door Zwitserland en via de Wolfangpass gaat de route over naar de Albulapass. Wat is dit een genot om te rijden door die prachtige treinbogen. De route gaat vervolgens weer terug naar Livigno.

(Dag routes onder voorbehoud van beschikbaarheid en weersomstandigheden)

 

Just ride that bike!

Stelvio
motorreizen
Passo dello Stelvio
Passo di Gavia
Julierpass
BMW r1200rt

De begeleiders van deze motorreis

Robert Vroon

Eigenaar & reisbegeleider 

Sinds 1995 rijd ik dagelijks rond op een motor en sinds 2013 organiseer ik motorritten. Van dagritten met tourclubs, meerdaagse ritten met vrienden en collega’s tot hele vakanties! Het is altijd mijn hobby geweest en nu kan ik het professioneel doen. Hoe leuk is dat?! Ik doe dit naast mijn werk als senior tactische opsporing bij de politie-eenheid Rotterdam.

 

Rob van Dam

Eigenaar en reisbegeleider

Ook ik rijd al een tijdje dagelijks rond op een motor. Zowel op een privé als voorheen op een politiemotor. Alleen behoorlijke sneeuwval houdt mij tegen! Na een aantal jaar met vrienden in de Eiffel en Luxemburg ben ik in 2018 met Robert naar Oostenrijk, Zwitserland en Italië geweest. Daar kregen we een mooi idee. Ik doe dit naast mijn werk als wijkagent bij de politie-eenheid Rotterdam Centrum.

John Wetsteijn

Reisbegeleider

Motorrijden is genieten! Lekker bochtjes rijden en tijdens de avonduren lachen met elkaar en nagenieten van de dag. Na een aantal vakantietrips werd ik gevraagd om te helpen met begeleiden. Uiteraard doe ik dat graag! 

Zelf rijd ik rond op een BMW R1250GS Adventure 40 years edition!

IMG_8654

Frank van Elst

Reisbegeleider

Ik ga al vanaf de beginjaren van TRIP Motorreizen mee op reis en wat bevalt dat goed! Mooie routes, heerlijk motorrijden en gezelligheid. Ik vond het prachtig toen ik gevraagd werd om te helpen tijdens de reizen. Genieten met zijn allen is het leukste wat er is. In het dagelijks leven ben ik vrachtwagenchauffeur. Ik ben dus graag aan het sturen.

Zelf rijd ik rond op een BMW s1000XR!