optimale controle over je motor!

Waarom deze dag

Zeg eens eerlijk. Wanneer heb jij voor het laatst het achtje gedaan? De halve draai? Een noodstop geoefend? En wanneer heb je dat op je eigen motor gedaan? Dat komt mooi uit want op deze dag gaan we werken aan onze behendigheid op de motor!

Het ontspannen en veilig rijden tijdens onze trips naar de bergen begint bij een goede basisvaardigheid op de motor. En juist daar oefenen we eigenlijk allemaal te weinig in en dat is zonde. Want naast dat het heel erg nuttig is, is het ook nog eens heel leuk! Tijdens onze trips zien wij vaak mogelijkheden om de rijvaardigheid te verbeteren. Door hier aandacht aan te besteden gaat het rijden makkelijker en veiliger en kun je nog meer genieten van al het moois om je heen. En hoe mooi is het om deze vaardigheden al te bezitten voordat je op je trip gaat!

De training is gericht op technieken die we gebruiken bij het rijden in de bergen. Zo gaan we aan de slag met verschillende stuurtechnieken zoals afschuinen, inleunen en countersteering. Ook gaan we oefenen met draaitechnieken en gaan we aandacht besteden aan het remmen van de motorfiets. En de zithouding? Hoe is die? Ook daar gaan we op in! Eigenlijk behandelen we alle bijzondere verrichtingen die wij noodzakelijk achten op onze reizen. Maar uiteraard gaan we lekker veel rijden en oefenen!

motoren

We gaan aan de slag op de eigen motorfiets. Uiteindelijk ga je toch met die motor op vakantie. Mocht je dit nog te spannend vinden dan is er de mogelijkheid om te starten op een lesmotor van motorrijschool Transfer. Het doel is natuurlijk wel om daarna de oefeningen op je eigen motor te kunnen uitvoeren.

Begeleiding

Boyke Narain van motorrijschool Transfer is onze trainer voor vandaag! Motorrijschool TRANSFER is KNMV gecertificeerd. Zoals je in de foto hierboven al kunt zien worden de oefeningen goed uitgelegd en er is zelfs de mogelijkheid om even achterop te stappen om de oefening te beleven. Uiteraard zijn de reisbegeleiders van TRIP Motorreizen ook aanwezig, je bent tenslotte nooit uitgeleerd!

€ 50,-

10 april 2022