Blog

Je gaat met ons mee op motorreis, wat nu?

Bagagetips

Hoe neem ik toch al die spullen mee op de motorvakantie? Voor een weekend trip is het allemaal nog te behappen. Maar wat als je met ons mee gaat op de geweldige hotel rondreis door de Alpen & Dolomieten? Een motorreis waar je lange afstanden overbrugt en in meerdere hotels verblijft. Met een tasje in de topkoffer ga je het niet redden maar wat dan? We zullen een aantal van onze tips opnoemen. We beginnen van voor naar achter:

Communicatie

Robert en Rob gebruiken beiden de Sena 30K intercom. Waarom de Sena? Het is een goed en bewezen systeem. De accu houdt het makkelijk een dag uit, het is een waterbestendig systeem en het grootste voordeel is dat er MESH op zit. Met een druk op de knop open je een open MESH netwerk waarin andere Sena gebuikers

Navigatie

Op onze motorreizen is navigatie een must! Ook tijdens onze groepsreizen. Wij rijden zelf met de TomTom Rider 550. Een goed navigatiesysteem en van alle gemakken voorzien. We hebben hem beiden boven de tellerpartij gemonteerd. Op deze manier heb je het beste overzicht in het verkeer en hoef je niet telkens naar beneden te kijken.

Motorkleding

Motorkleding is een hele belangrijke! Je gaat de bergen in en het weer kan daar plots veranderen. Elke motorreis is weer anders. Het ene moment rijdt je in een prachtig dal en is het dik in de 20 graden, vervolgens kom je boven op de top van de berg en zie je overal om je heen sneeuw liggen en is het verdraaide koud! Of je rijdt van de zon in de regen en soms heb je helaas dagen achter elkaar regen! Dan is het wel zo fijn om goed, droog en ontspannen op je motor te zitten..