Motorkleding op reis

Motorkleding uitkiezen is net zo persoonlijk en subjectief als jouw zoektocht voor een nieuwe motor. Wij hebben zelf al bijna alle merken gehad in niet alleen kleding, maar ook schoenen en laarzen. We hebben rondgereden in leren jacks, motorspijkerbroeken, leren broeken, doorwaaijassen, noem het maar op! De lijst is bijna eindeloos. En het verschilt of je een rondje om je huis rijdt of in een dag naar de Alpen gaat rijden. Hebben we het weer al genoemd? Of rijden in de bergen tussen muren van sneeuw, terwijl je in het dal bijna van de motor afzweet?

Toch willen we graag advies geven over je kledingkeuze voor een reis in het buitenland. Advies op basis van onze ervaring.

Belangrijkste advies: rij veilig en beschermd. Kies voor kwaliteitskleding en bescherming die je lichaam beschermen als je in een vervelende situatie terechtkomt. Wij adviseren altijd de volle bescherming: van stevige motorschoenen en -laarzen tot rugbescherming. Let op bij motorhandschoenen: wij adviseren ze niet alleen, in sommige landen zijn ze verplicht.

Bedenk ook als je gaat rijden dat het weer bij jouw voordeur mogelijk niet matched met het weer in Duitsland of bovenop een berg in de Alpen. Ingewikkeld is dan weer dat alles wat je niet draagt als je wegrijdt, je wel de hele rit met je meezeult wat het gewicht op je motor weer zwaarder maakt en je ruimte beperkt wat je wel met je mee zou moeten torsen.

Tot nu toe nog geen advies…dus wat adviseren wij dan wel?

• een meer seizoenenpak van goretex
• doorwaaihandschoenen
• waterdichte handschoenen
• stevige goretex motorlaarzen
• nekkie tegen binnenvliegende beesten
• extra nekkie voor als het nekkie wat je draagt vies is of nat


Motorkleding is zonder twijfel gespreksonderwerp nummer 1 voor onze gasten tijdens de motorreizen. Hierbij geeft iedereen gevraagd en ongevraagd elkaar advies of vallen ze elkaar bij. De ervaringen van anderen zijn leerzaam en zullen jou ook helpen de volgende keer wel of niet voor een bepaald merk of een bepaalde techniek te gaan.

Indien je voor een reis niet helemaal zeker bent van je motorkledingkeuze: neem contact met ons op en we proberen je op onderwerpen onze specifieke ervaringen te delen. Voor we op motorreis gaan, wordt er ook altijd een groep aangemaakt in Whatsapp waar we informatie delen over de reis en de weersverwachting.

Veel plezier met het maken van de juiste keuzes.