Groepsreis motormeiden karinthië, slovenië en dolomieten
25 - 31 augustus 2024

De motormeiden gaan naar karinthië!

Ga je mee met de 7-daagse motorvakantie naar Karinthië? De streek met de duizend meren, prachtige bergpassen, lekker eten en fantastische motorroutes? Het gebied is verdeeld over drie landen, waar we prachtige routes hebben: Oostenrijk, Italië en Slovenië. We verblijven in een kleinschalig hotel bovenop een berg en vertrekken vanuit dit hotel elke dag naar een ander deel van Karinthië. Einde van de dag kom je hier altijd weer terug.

motormeiden programma!

Na vorig jaar zijn we er wel over uit: de meiden willen rijden! Maar ook als je er een dagje zelfstandig op uit wilt of niet wilt rijden is dat mogelijk: alles kan, het is jouw vakantie. Dit jaar verzorgt Motormeiden ook weer een leuk randprogramma en TRIP natuurlijk de mooie routes.

het verblijf in Oostenrijk

Dichtbij het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Slovenië verblijven we in een gezellig Oostenrijks familiehotel! De gastdame en -heer zullen ervoor zorgen dat het ons aan niets ontbreekt.Het hotel heeft een heerlijk groot terras waar je na het rijden kunt bijkomen.

Het verblijf bestaat uit: Half Pension: Heerlijk bed, uitgebreid ontbijt en diner (3 gangen). De motoren kunnen elke dag worden geparkeerd in de ruime garage en je kan zelfs je motor afspuiten.

Wat kun je verwachten?

Elke dag heerlijk motorrijden over smalle wegen, lange bochten, uiteraard de bekende bergpassen, maar we willen jou ook graag verrassen met onze eigen pareltjes die nog niet door iedere motorrijder zijn ontdekt ! Als motorrijder ken je de naam Grossglockner uiteraard, die gaan we helemaal doen inclusief gletsjer en Edelweissspitze, maar daar blijft het natuurlijk niet bij!

Moeilijkheid

Dit is een rit voor avontuurlijke Motormeiden die niet bang zijn voor een dag motorrijden. De reis ernaartoe en weer terug zijn de grootste uitdaging. Ook dit jaar wordt er een tussenhotel aangeboden voor heen- en terugreis (zie verder beneden).

De routes die we rijden zijn uitdagend maar met een goede bochtentraining vooraf haal je ontzettend veel plezier uit deze vakantie.

Gezien de omgeving en de routes is deze reis echt minder geschikt voor choppers en vergelijkbare motoren.

De heen en terugreis

Er zijn 5 prachtige routes samengesteld om 5 dagen te rijden en alles uit Karinthië te halen. Je kunt voor de heen en/of terugreis kiezen voor een tussen-overnachting in het Zwarte Woud of lekker je eigen plan te trekken.

€ 949,-

zondag 25 augustus 2024 tot en met zaterdag 31 augustus 2024

Reisbeschrijving

Ga je mee op reis met Motormeiden & TRIP Motorreizen? Er kunnen in totaal 20 Motormeiden deelnemen. Wacht dus niet te lang om te boeken. Om de voorpret te laten beginnen maken we altijd op tijd al een WhatsApp groep aan. Je kunt dan ook afspreken om samen te rijden. Er worden ook opstapplekken in Nederland/België georganiseerd om samen te rijden.

Er zijn 4 begeleiders die tijdens de vakantie een groepje kunnen voorrijden, zo kan jij optimaal genieten van al het moois om je heen. Rijden kan in een groep of lekker individueel (op eigen houtje).

De meeste Motormeiden willen de heenreis niet ineens rijden. Voor deze dames plakken we er een voorovernachting en een naovernachting aan vast. We vertrekken dan op zaterdag 24 augustus, overnachten in Duitsland en rijden op zondag 25 augustus door naar het hotel. Na vijf dagen heerlijk rijden, vertrekken we op zaterdag 31 augustus weer naar het tussenhotel en zijn we op zondag 1 september weer thuis.

Van vertrekpunt naar het tussenhotel is het ongeveer 500km, van tussenhotel naar het hotel waar we de week verblijven is het ongeveer 600km rijden.

Motormeiden willen motorrijden en dat ga je doen! We verdelen de groep in minimaal twee rijgroepen die met de 4 begeleiders van TRIP Motorreizen op pad gaan. We zetten in op mooie dagen rijden met fotopauzes, koffiepauzes, lunch en niet te laat terug in het hotel zodat iedereen zich opgefrist kan hebben voor we gaan avondeten.
 
Je bent natuurlijk niet verplicht om met ons op pad te gaan: wil je een dag lekker in het hotel blijven of bezoek je liever een dorp of stad(je) in de buurt? Alles kan, we geven je graag advies.
We gaan 7 dagen en 6 nachten op reis. Inclusief tussenhotel op de heen- en terugreis zijn het 9 dagen en 8 nachten. Van deze 7/9 dagen rijden we 5 dagroutes.

We zetten vijf dagroutes uit speciaal voor jullie met een reisafstand van tussen de 220km en 280km per dag. Hier zit in ieder geval één dag bij dat we echt wat langer gaan rijden, want we willen jullie dit deel niet ontzeggen. Elke dag bepalen op basis van de voorspellingen welke route we gaan rijden. Rijden we naar Slovenië? Gaan we de mooie wegen van Italië rijden of doen we de Grossglockner?

We hebben de dagen als volgt gepland (in willekeurige volgorde, want zie hierboven): 

Dagroute 1: Slovenië
 
De Mangart is een berg in de Julische Alpen en ligt op de grens van Italië en Slovenië. De berg ligt tussen Tarvisio in Friuli-Venezia Giulia en Bovec in Slovenië. De Mangart is via de A23 te bereiken uit Cave del Predil en Log pod Mangartom. Het is een van de hoogste toppen van de Julische Alpen.
 
Dagroute 2: Nockalmstrasse
 
Het rijden van de Nockalmstrasse is een leuke en gemakkelijke manier om snel de mooiste plekjes van Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge te ontdekken. Of, zoals men ook wel zegt: de ‘Nocky Mountains’. Onderweg word je continu getrakteerd op prachtige panoramische uitzichten en een schitterende natuur. De vele haarspeldbochten zijn een feest voor iedere motorrijder.
 
Dagroute 3: Grossglockner hochalpstrasse
 
Voor gemotoriseerde bergvrienden is de Großglockner Hoogalpenstraat een must: behalve het unieke rijplezier lokken internationale evenementen. Motorrijders verheugen zich over het uitstekende wegdek en de rijveiligheidstrainingen voor nog meer plezier op de straat. 
 
Dagroute 4: Sellarondje. Langste rit! Vervanger is mogelijk.
 
Tijdens deze motortocht in de Dolomieten leer je de gigantische Sella kennen. Een beetje onder de Sellapas, tegen de grote rotswand, klimmen bergbeklimmers de hoogte in, die er heel klein uitzien. Daarna wisselen lange bochten af met reeksen van scherpe haarspeldbochten. Grödner Joch, Campolongopass en de Passo di Falzarego heb je nog tegoed. Op weg naar de Passo Pordoi krijg je een van de mooiste bergpassen van de Dolomieten te zien. 33 haarspeldbochten omhoog en nog eens 27 in de Val di Fassa, doorspekt met een fantastisch zicht op de Marmolada en Sella vormen de afsluiting van deze tocht.
 
Dagroute 5: Italiaanse bergweggetjes.

Kleine en smalle straatjes door de bergen. Deze is vooral NIET te doen voor shoppers!! Dit i.v.m. de draaicirkel. 

Je mag de reis in twee delen betalen. Het eerste gedeelte van 20% betaal je vijf dagen na je boeking. Het restant betaal je uiterlijk zes weken voor we op reis gaan.

 

Just ride that bike!

De begeleiders van deze motorreis

Guido Wellig

Eigenaar & reisbegeleider TRIP Motorreizen

In 2014 heb ik mijn motorrijbewijs behaald en ben ik direct opgestapt om de wegen in België, Duitsland en Luxemburg te verkennen. Aangezien ik naar de Alpen wilde, ben ik meegegaan met TRIP Motorreizen en sindsdien op heel veel ritten meegeweest. Het begeleiden van motorreizen is een prachtige uitdaging naast mijn internationale werk binnen Finance.

 

Eelco Bogaards

Reisbegeleider

Vanaf de start van TRIP Motorreizen ben ik met ze op reis geweest. Na een aantal motorreizen, ben ik gevraagd om vaste begeleider te worden. Motorrijden gaat bij mij om het genieten van het rijden, de prachtige omgeving en het lachen met elkaar. Niets is zo gezellig als motorrijders onder elkaar terwijl we op reis zijn.

Ik rij een BMW R1200 GS Adventure.

 

IMG_8654

Frank van Elst

Reisbegeleider

Mijn avontuur als begeleider bij TRIP Motorreizen is ook begonnen als vaste klant. Ik ben op meerdere reizen meegeweest waarvan driemaal de Koningsrit in de Alpen, tweemaal Livigno en ga zo maar door. Ik geniet vreselijk van het motorrijden en de gezelligheid voor, tijdens en na een rit. Haarspeldbochten om een berg op te komen, samen genieten van de overwinning boven te zijn gekomen en dan weer afdalen: het blijft elke keer weer een belevenis.

Inmiddels heb ik mijn BMW ingeruild voor een YAMAHA Super Tenere waar ik heerlijk mee kan touren.

 

20231022.DK foto motor2

Dylan Kamphuis

Reisbegeleider

Ik ben inmiddels een aantal keren met TRIP Motorreizen mee op reis geweest waaronder de Koningsrit door de Alpen en Dolomieten. De ritten zijn voor mij elke keer weer een avontuur met een nieuwe groep mensen waar de samenhorigheid van motorrijders en de gezelligheid voor mij elke keer de reden is geweest om weer een nieuwe reis te boeken. In 2024 ga ik voor het eerst mee als begeleider en ik heb er enorm veel zin in om met jullie op reis te gaan!