Individuele reis Livigno,
Noord Italië
2024

Op avontuur naar Livigno!

Livigno, een prachtig gebied voor winterse skivakanties, maar buiten de winter uitermate geschikt voor fiets- en motorvakanties. Je verlaat het dorp vanuit de verschillende uitvalswegen waabij je binnen no-time Italië verlaat en zo Oostenrijk en Zwitserland inrijdt. Dit belastingvrije staatje in Noord Italië is het tweede huis voor TRIP Motorreizen waar we prachtige avonturen beleven. De Gavia en Stelvio staan natuurlijk op het programma, maar je gaat ook flink genieten van de gastvrijheid van Livigno met heerlijk eten.

Parkeren

De motoren kunnen geparkeerd worden in de zeer ruime garage van het hotel.

Hotel

Dit jaar is ons vaste hotel flink aan het verbouwen om volgend jaar meer ruimte te hebben voor onze motorgasten. We hebben in onze laatste reizen een bezoek gebracht aan een ander vier-sterren Eco-hotel met bijna hetzelfde uitzicht, luxe kamers, een welness area en restaurant waar je lokale en internationale maaltijden kunt gebruiken.

Moeilijkheid

Deze reis naar Livigno is een reis voor motorrijders die graag flinke kilometers maken hoewel we ook kortere routes hebben indien je wilt genieten van Livigno en de luxe van het hotel.

De routes zijn uitdagend, maar niet extreem. Je hebt natuurlijk wel ervaring met rijden in het buitenland en weet hoe je een hellingproef moet doen op je motor.

De rit naar Livigno zelf is pittig en we bieden, tegen betaling, een tussenhotel aan in Het Zwarte Woud als je de reis in twee dagen wilt afleggen.

€ 829,-

(Op basis van 7 dagen en 6 nachten)

Reisbeschrijving

Na een dag heerlijk motorrijden over de mooiste wegen in de omgeving, rust je uit in dit viersterren ecologisch hotel in Livigno. De motoren staan veilig gestald, terwijl jij je naar de moderne kamer gaat om je op te frissen.  Gebruik je vrije tijd om de welness te bezoeken of maak een mooie wandeling in de omgeving van het hotel voordat je aan het avondmaal gaat.

Livigno ligt niet naast de deur: de afstand van Utrecht tot het hotel is ongeveer 980 kilometers over voornamelijk de snelwegen. Tegen een redelijke meerprijs heb je de mogelijkheid om een hotel te boeken op de heen- en terugreis. Hierdoor rij je op dag één ongeveer 600 kilometer en op de tweede dag 420 kilometer. De eerste dag is een mix van snelweg en tussendoorwegen, de tweede dag rij je voornamelijk tussendoor met enkele onoverkomelijke stukken snelweg.

Indien je het tussenhotel boekt, kom je tot rust in een uitstekend hotel in Het Zwarte Woud. Op de terugweg kom je via een andere route weer aan bij het tussenhotel. De kosten voor een tussenhotel inclusief routes  zijn € 129,- per persoon per nacht op een tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer zijn de kosten      € 168,- per persoon per nacht. Deze prijs is op basis van halfpension, dus inclusief diner en ontbijt.

Met twee reisdagen (zondag aankomst en zaterdag vertrek), heb je vijf prachtige dagen rijden voor de boeg. Je gaat dan ook zoveel zien: de Gaviapas, Bormio, Splugenpass, Fluelapas, Reschenpass, Offenpas, de Stelvio (!), Alubulapas en nog heel veel meer!

Voordat je op reis gaat, krijg je de routes van ons opgestuurd in gpx formaat. Dit is uitstekend in te lezen in Garmin en TomTom toestellen (let op dat je herberekenen uitzet). We proberen de routes altijd nog op het laatste moment te controleren op afsluitingen zodat je niet teveel hoeft te puzzelen onderweg.

Het dorpje Livigno ligt in een prachtige vallei in het Noorderlijkste puntje van Italië ver weg van het drukke stadsleven en verstopt in de bergen. De omgeving kenmerkt zich door een heerlijk zomers klimaat (23-26 graden) en prachtige wegen. Livigno is trouwens belastingvrij! Dat is dus goedkoop tanken en shop till you drop! 

Just ride that bike!