individuele reis
Karinthië, Slovenië & dolomieten 2024

op avontuur naar Karinthië?

Oostenrijk, Slovenië & Italië. Drie landen in 1 reis! Een combinatie van natuur, cultuur en schitterende wegen. Mooie lange bochten, smalle weggetjes en werkelijk van alles wat verwerkt in geweldige routes met bekende hoogtepunten als de Grossglockner en nog een aantal bekende namen.

Parkeren

Je parkeert de motoren in de zeer ruime en 's-nachts afgesloten parkeergarage van het hotel. Je kan hier zelfs je motor wassen na een dag stof te hebben verzameld.

Hotel

Genieten van een typisch familiehotel op de top van een berg op 1.000 meter hoogte met prachtig uitzicht over de Karnische Alpen.
Karinthië kenmerkt zich door een geweldige mix van culturen waarbij gastvrijheid centraal staat en dat ga je ervaren!

Moeilijkheidsgraad

Wij zien deze reis als een opstapreis voor de hotelrondreis naar de Alpen. Een deel van de passen uit die route komt ook voor in deze geweldige reis. Het voordeel van deze reis is dat je elke avond in hetzelfde fijne hotel verblijft en je alleen naar dit hotel toe moet komen en vanaf daar weer op huis aan zal rijden met je bagage.
Je hebt natuurlijk wel al de nodige kilometers op je motor gemaakt in het buitenland en je bent niet bang om lange dagen in het zadel te zitten en lange afstanden te maken. Er is zoveel te zien: dat moet je allemaal meekrijgen.

€ 799,-

Op basis van 7 dagen en 6 nachten

Reisbeschrijving

Je verblijft op een prachtige locatie in de bossen van Oostenrijk. Het familiehotel staat vlakbij het 3-landenpunt van Oostenrijk, Italië en Slovenië. Het verblijf is inclusief de overnachtingen, ontbijt, diner en toeristenbelasting. De motoren staan elke nacht in de ruime parkeergarage van het hotel.

De rit naar en van het hotel is flink. Uiteraard kan er voor de heen- en terugreis een tussenovernachting geboekt worden zodat je de lange reis kunt opbreken. Je krijgt er dan van ons mooie toeristische routes bij. Deze routes bestaan uit stukken snelweg en secundaire toeristische wegen. 

De extra overnachting is in een mooi hotel op basis van half pension, dus inclusief diner en ontbijt. Voor een eenpersoonskamer kost deze tussenovernachting € 168,- per persoon per nacht. Op basis van een tweepersoonskamer kost deze tussenovernachting € 129,- per persoon per nacht.

We hebben prachtige routes gepland staan voor deze reis die je over de meest uiteenlopende wegen brengen in de drie landen. We hebben de routes zo uitgezet dat je ze kunt omgooien als het weer in een bepaalde richting tegenvalt.

De routes zijn zo lang dat je elke dag ongeveer tussen de vijf en zes uur in het zadel zit. Daardoor heb je meer dan voldoende ruimte om mooie foto’s te maken en te genieten van koffiepauzes en lunch.

Voor je op reis gaat, onvang je alle routes in gpx welke uitstekend werken op Garmin en TomTom navigatiesystemen. Zet wel herberekenen uit!

Of we wat wegen en passen willen noemen die je gaat rijden? Sure: Grossglockner, Staller Sattel, Passo del Pura en nog zoveel meer!

Wat een verschil en toch zo dichtbij elkaar. Motorreizen hier is fantastisch! Oostenrijk onderscheidt zich door het mooie asfalt in tegenstelling tot Italië en Slovenië. In Italië rij je tussen de prachtige rotsformaties van de Dolomieten. In Slovenië is het prachtig toeren over de smalle bergwegen. En waar je ook rijdt: onderweg is het genieten van de omgeving. De definitie van een motorvakantie!

Just ride that bike!